Keuzes maken die bij je passen

Keuzes maken die bij je passen

Kiezen voor de zaken waar we intern blij van worden en onze essentie raken. Daar waar we nog voordat we de keuze maken al vol van zijn. Een keuze die niet hoofdzakelijk is gebaseerd op een redenatie van je verstand, maar dat gebaseerd is op een blijheid die je al in je voelde en je zegt daar vervolgens ‘ja’ tegen.

Keuzes maken die bij je passen gaat ook over timing en voelen

Met timing bedoel ik de ruimte die je hebt en jezelf geeft om onvoorwaardelijk ‘ja’ te zeggen als je ergens ineens iets tegenkomt wat zo raakt of kloppend voelt dat je er iets mee wilt. Hoeveel ruimte geef jij jezelf in je dagelijks leven om te voelen waar je blij van wordt? En mag jij van jezelf ‘ja’ zeggen tegen de momenten van interne blijheid en daadwerkelijk handelen of komt je verstand eerst nog tussenbeide? Je verstand kan het namelijk nogal spannend vinden om ineens ‘onvoorspelbaar’ en anders dan anders te handelen.

Voorgaande ervaringen, overtuigingen en verwachtingen als raadgevers?

Als je voor een ‘belangrijke’ keuze staat, ga dan eens na bij jezelf welke raadgevers er zijn. Heb je bijvoorbeeld direct allerlei gedachten over de kwestie? Welke gedachten? Gaan er bijvoorbeeld ervaringen uit het verleden door je hoofd of focus je je op een bepaalde uitkomst in de toekomst? Of laat je direct allerlei verwachtingen en ideeën van anderen in je hoofd langskomen om ‘mee te beslissen’? Je kunt je dan afvragen: past de keuze wel bij mij? Misschien paste iets in het verleden wel bij je, maar is dat dan nog steeds zo?

In contact met jezelf

Wees in het hier en nu. Aanwezig, open en opmerkzaam. Voel. En als je het dan niet weet omdat je ‘niks’ voelt? Dan mag je jezelf de volgende vragen stellen: wanneer was ik voor het laatst echt in contact met mezelf toen ik een keuze maakte? En wat gebeurde er of wat deed ik toen? Op wat baseerde ik mijn keuze?
Verder kan het nooit kwaad om te werken aan je lichaamsbewustzijn en meer bij je gevoel te komen. Het is misschien een open deur, maar om keuzes te kunnen maken die bij jou passen, zal je jezelf moeten kennen. Om te weten en te voelen wat jouw kwaliteiten zijn, wat jou drijft en waar jij blij van wordt. Je kunt jezelf afvragen dat als het je momenteel lastig lukt om keuzes te maken vanuit jezelf, of je dan wel voldoende in contact bent met wie jij bent.


Keuzes, keuzes, keuzes…. We maken er zoveel, hoe heerlijk zou het zijn als je je niet meer hoeft af te vragen of de keuze wel juist of passend voor jou is? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.