Ik moedig je graag aan een moment stil te durven staan en jezelf de vraag ‘wie ben ik?’ te stellen!

Het dagelijks ervaren van vrijheid, moeiteloosheid en vervulling zijn tekenen dat je leeft vanuit diepe verbinding met jezelf. Je beperkt jezelf niet langer met negatieve gedachten/overtuigingen en/of geblokkeerde emoties. De activiteiten die je dagen vullen verlopen als vanzelfsprekend en geven je energie. Je voelt je gelukkig en vervuld, je lijkt je leven met een dieper doel te verwezenlijken.

Begrijp me niet verkeerd, het gaat er niet om om het leven in een een of andere verlichte staat te doorleven, maar wel om het vanuit een basis die helemaal bij jou past vorm te geven. Het leven kent natuurlijk niet enkel prettige gebeurtenissen. Het maakt echter wel een groot verschil of jij de narigheid vanuit je eigen kracht en vertrouwen tegemoet kunt treden of dat je dat doet vanuit een fundament dat jij niet werkelijk bent en angst dan een grote rol speelt. Het leven wordt zoveel fijner en diepgaander als je het leeft vanuit verbinding met jezelf. Mocht je het lastig vinden om je dat voor te stellen, dan is het misschien interessant voor je om te onderzoeken van waaruit jij je leven nu vormgeeft. Wat drijft jou momenteel? Is het gewoonte? Zijn het opgelegde verwachtingen van anderen of jezelf? Zijn het de ‘verplichtingen’ die je (misschien onbewust) aangegaan bent?

Onderzoek wie je bent

Mocht er een stemmetje in je zijn dat ergens wil weten of het leven dat je nu leeft ook anders kan, dan is het misschien wel interessant om de vraag ‘wie ben ik?’ te onderzoeken. Welk antwoord schiet je te binnen? ‘Ik ben…’ Laat dat antwoord even op je inwerken. Ben je tevreden met het antwoord? Is het antwoord volkomen duidelijk en omvat het jou helemaal? Als je eigen naam bijvoorbeeld te binnen schoot, vraag jezelf dan af ‘wie is [naam]?’. Wat komt er dan? Je naam is je aangeleerd en kan een naam zijn wie je daadwerkelijk bent? Durf jezelf uit te dagen verder te onderzoeken. Wie schuilt er achter, in dit geval, die naam? Ook bij het volgende antwoord kun je eens onderzoeken of je in staat bent nog ruimer te denken.

Jezelf van een afstand leren aanschouwen

Voor eenieder kunnen de eerste antwoorden verschillend zijn, dus ik ga dan ook niet in op alle mogelijke antwoorden. Het gaat mij erom om duidelijk te maken dat we het grootste gedeelte van onze tijd niet stilstaan en alsmaar bezig en druk zijn en vaak niet eens bewust. We volgen dag na dag, zonder er bij stil te staan en onszelf af te vragen waarom we handelen zoals we handelen. Ik zou je willen uitdagen om eens per week (of per dag) jezelf de volgende vraag te stellen: ‘voelde ik mijzelf vrij en vervuld deze week?’. Zo ja, kun je de momenten toen je dat was specificeren? Zo nee, kun je dan bedenken wat je tegenhoudt om vrij, gelukkig en vervuld te zijn? Durf eerlijk naar jezelf te zijn en jezelf eens van een afstandje te aanschouwen.

Spannend, moedig en iets waar je lang profijt van hebt

De zoektocht naar jezelf en je eigen waarheid over het leven is zeker spannend, maar zo de moeite waard. Prachtig als we de liefde die we voor onszelf kunnen ervaren, ook kunnen geven en uitstralen aan de naasten waarmee we samenleven. Je begrip van jezelf en de wereld wordt zoveel ruimer.

Ik moedig je aan om stil te durven staan en het antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ te gaan onderzoeken :)!

Mocht je ondersteuning in je proces willen, dan loop ik graag een stukje met je mee in je zoektocht naar wie jij bent en wat jij wilt in je leven. Voel je vrij om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking!

2 reacties op “‘Wie ben ik?’ Op zoek naar jezelf; naar vrijheid en vervulling.”

  1. Lieve Lisanne, Ik voel die connectie als ik lees waar je over schrijft!
    Wat fijn dat je er bent! Ik ben nu al fan van je 🙂 X Alies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.