Visie HHZ

Bewust leven vanuit liefde in plaats van angst | In verbinding met jezelf en je omgeving

De visie van Hoofd Hart en Ziel beslaat twee uitgangspunten:

  1. Houdbaar geluk is te vinden door je bewust te worden van je systeem met al je patronen, gedachten en gevoelens, om vervolgens vanuit een ruimer bewustzijn je leven in te richten.
  2. Je hebt gedachten, je hebt gevoelens. Deze ben je niet. 

Daarnaast: Je bewust zijn van vastlopen en/of zoekende zijn is een rijk gegeven, dat is een eerste stap naar jezelf en zelfinzicht. Zie het als een uitnodiging van je ‘diepere’ zelf om wakker te worden.

Over Lisanne

Lisanne Veenhuijsen Wie ben ik?

Ik ben Lisanne Nuijten-Veenhuijsen. Inmiddels gelukkig met het bewust kiezen voor een weg die me naar mijzelf bracht en nu vanuit verbinding met mezelf verder vorm kan geven. Een weg van vastlopen en zoekende zijn, naar een weg van bewustwording en zelfinzicht. 

Een weg van verschillende studies op WO en HBO niveau, om vervolgens als leerkracht af te studeren en te gaan werken. Ratio en wilskracht waren mijn kapitein, maar echt voelen wat ik wilde deed ik niet. Ik liep vast fysiek en mentaal (burn-out, depressieve klachten, existentiële vragen).

Ik besloot mijn gevoeligheid meer de ruimte te gaan geven. Al tijdens mijn basisschooltijd maakte ik ‘spirituele’ ervaringen mee die me aan het denken zetten en deden afvragen wie ik ben, of er meer is dan de ogenschijnlijke buitenwereld en waarom we bestaan. De 2-jarige opleiding Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling gaf mij de ruimte om mijn gevoeligheid verder te ontdekken en professioneel neer te zetten. Daarnaast heb ik me verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd middels de CRKBO-geaccrediteerde beroepsopleiding Non-duale Coaching en Therapie bij Art of Life. Ook volg ik regelmatig masterclasses en blijf ik mijn deskundigheid ontwikkelen door intervisie en aanverwante cursussen.

Waarom de naam Hoofd Hart en Ziel?

Problemen begonnen bij mijn hoofd (belemmerende gedachtegangen en ratio was leidend), na veel gepuzzel en hobbels kwam ik uit bij mijn hart (weer in contact met mijn gevoel) en echte antwoorden vond ik in mijn ziel (mijn diepste wezen, mijn essentie). Deze drie componenten in harmonie leiden in mijn optiek tot een gelukkig, bewust en verbonden leven.

Missie

Ik geloof dat op enig moment in eenieders leven de componenten hoofd, hart en ziel hun aandacht opeisen en sommige mensen op zoek gaan naar antwoorden. Ik zie het als mijn missie om zoekende mensen te begeleiden in het verkrijgen van een ruimer bewustzijn en zelfinzicht. Dat het dagelijks leven een ervaring van bewust, bezield, beleven wordt! 

Hoofd Hart Ziel Lisanne Veenhuijsen

Voorbeelden van enkele vragen tijdens je zoektocht:

Wat wil ik?
Wat geeft mij energie?
Wat zijn mijn grenzen?
Wat voel ik?
Hoe voel ik überhaupt?
Hoe kan ik stoppen met piekeren?
Hoe kom ik los van negatieve gedachten?
Hoe weet ik dat ik een keuze maak vanuit mijzelf?
Wanneer is iets een 'juiste' keuze?
Waar word ik blij van?
Wat raakt mij?
Wat is geluk voor mij?
Wat is zingeving? En wat is zingevend voor mij?
Het dagelijks leven voelt soms 'oppervlakkig', is er 'meer'?
Waarom bestaan wij?
Wat is waarheid? Wat is realiteit?
Wie ben ik?

“Het mooie is, hoe dichter je bij je ware zelf komt, hoe minder de vragen er toe doen. Je komt op een punt waar de ervaring van jezelf zoveel toereikender is dan je zoektocht naar antwoorden.”  – Lisanne –